Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Já bych s vaším blogem i částečně souhlasil. Že se Zeman navyjádřil dostatečně výrazně, aby jeho slova pochopil opravdu každý, i vy, je věc druhá. S čím ale nesouhlasím je, že učitelé, kteří mají učit podle nějakých osnov, dosáhnout s žáky nějakého cíle, mají podle vás zřejmě řešit (ne)zázemí některých dětí na úkor výuky a žáci se zázemím opustit školu méně vzdělaní, než kdyby tam tito nebyli.

2 0
možnosti
LR

Je diskutabilní, zda šlo o vyjádření "ne-dostatečně výrazné", když media úmyslně vynechala otázku na kterou odpovídal.

0 0
možnosti
DK

Co se tyce toho Zemanova vyroku, tak bych tu videl predevsim dva problemy...Jeden problem je ten, ze spousta lidi reagovala na jedinou vetu vytrzenou z kontextu. Ja jsem si ten rozhovor precetl cely a zadne nejasne informace tam nejsou. Z toho rozhovoru je zcela jasne patrne, koho tim Zeman myslel. A ted se dostavame k druhemu problemu a tou je inteligence lidi. Jsou proste jedinci, kteri i presto, ze Zeman se vyjadril jasne, tak tam to spravne sdeleni proste nevidi. Zde je jednoznacne problem v intelektu. Temto lidem musite rict vse polopate a nejlepe dvakrat, jinak to proste nepochopi. Tim jsme vyresili vozickare a jim podobne. Opravdu to o nich nebylo. Druha vec je ta, ze mel na mysli skutecne prevazne Romy. A pritom o Romy jako takove ve skutecnosti take nejde, takze v tom opravdu neni rasismus. O Romech je rec ve skutecnosti jen proto, ze debata o zruseni praktickych skol byla vyvolana prave a jen kvuli nim. Nekteri lide totiz ziskali pocit, ze jsou umistovani do zvlastnich skol kvuli svemu etnickemu puvodu a mnozi se tento mytus snazili propagovat. pravda je takova, ze ve zvlastnich skolach skutecne je zastoupena romska mensina v mnohem vetsi mire, nez je jejich pomer ve spolecnosti. Nicmene do ni byli zarazeni na zaklade konkretnich kriterii, ktere s etnicitou nijak nesouvisi. To, ze jsou romske deti zanedbane a prumerne i mene inteligentni, je proste fakt. Mnohe z nich k tomu navic nemaji zadnou snahu (coz jsme ostatne videli v reality show 8.A). Jednoduse receno tyto deti jsou umisteny do zvlastni skoly naprosto ale naprosto zaslouzene. Naproti tomu zadny rom by nemel byt umisten do zvlastni skoly proto, ze je Rom. Cili situace, kdy je Rom umisten do zvlastni proto, ze nesplnil definovane kriteria, ktera jsou pro vsechny stejna, pak je situace v naprostem poradku a jedine, o cem muzeme polemizovat je to, zda jsou kriteria nastavena spravne. Pokud Rom kriteria splni a je presto umisten do zvlastni, pak je to nespravedlnost a za takoveho Roma se budu "bit".

5 0
možnosti
DK

Dalsi vec je ta, zda maji zvlastni skoly vubec existovat. Je pravda, ze v zahranici nic takoveho neni (aspon ne v zemich, kde jsem zil). Nicmene neni to uplne pravda. Jak v USA tak v UK jsou skoly diametralne odlisne urovne. V chude ctvrti najdete skolu, ktera je snad pod urovni nasi zvlastni. Chodi tam deti pristehovalcu (v USA jsou tam vetsinou cernosi a hispanci, v UK Pakistanci a Romove), skola se tvari strasne multikulturne a absolventi neumi prakticky nic. Ja ty lidi znal osobne a proste kolik je 7% z 200$ nespocita nikdo z nich. To neprehanim, tak to tam proste je. Oni vi, ze hlavni mesto USA je Washington DC, ale zadne dalsi hlavni mesto neznaji. Samozrejme jak do USA, tak do UK se nestehuje jenom nejaky povl, ale mnozi pristehovalci maji mnohem vyssi uroven. Ti studuji na mnohem lepsich skolach, mnohdy i na tech nejprestiznejsich. A naopak americka a britska spodina chodi do tech zapadlych chudinskych skol. Nikdo nemuze rict ani pul slova o diskriminaci, protoze jak na tech nejhorsich, tak na tech nejlepsich skolach jsou zastoupeni jak pristehovalci, tak mistni. Akorat spolecenske vrstvy jsou nekde jinde. A samozrejme jsou i zde vyjimky. Dalsi z problemu je ten, ze skoly s problemovymi zaky maji primo armadu vselijakych asistentu. A ti asistenti stoji penize. Naklady na studium jednoho zaka na takove skole jsou pak vyssi nez naklady na studium borce na prestizni skole. Takovy clovek ale stejne pak na trhu prace nema valnou hodnotu no a pak zacina takovy ten znamy kolobeh, ze si stezuje na diskriminaci, rasismus a tak dale, protoze "ja mam skolu a nemam praci a kde to jsme, ze me nikde nechteji, kdyz tu skolu mam"...No ve vysledku tu mame typka, ktery je rovocenny nasemu absolventovi zvlastni skoly...

5 0
možnosti
NM

...já mezi řádky číst neumím a jinak tomu vůbec nerozumím;-O

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1135x
Pavel, táta, manžel (někdy dobrý), introvertní cholerik :-)

musicdanny.cz